Frank Smeekens

Frank Smeekens geboren op 26 mei 1974 te Breda..

is zijn zang carrière begonnen bij de voetbal vereniging v.v. G.S.B.W in Goirle waar hij nog steeds thuis is en voetbalt.

zo'n 10 jaar geleden toen hij 22 jaar was en na de wedstrijd van het eerste elftal in de kantine regel matig met liedjes van Frans Bauer en bobby prins meezong, is het allemaal begonnen.

hij heeft ooit één keer mee gedaan aan een talentenjacht,en dat was aan de voor rondes van het festival van het levenslied in Tilburg.

Waar hij in zijn ronde 2de werd maar helaas net niet de finale haalde.

Daarna ging het snel..hij werd uit genodigd door mensen die feesten gaven en ook café eigenaren waren enthousiast.in de wel bekende bavariabierhal op de Tilburgse kermis maakte hij een jaar later zijn entree..wat ook weer goed beviel voor beide partijen en zijn bekendheid vergrote.

door dit alles ging het balletje rollen en kwam hij op meerdere plaatsen terecht, en wat hij zelf blijft zeggen;'het is belangrijk dat je je gezicht op zo veel mogelijk plaatsen laat zien'. tevens breide hij zijn repertoire uit met ook Engelstalige liedjes en is dan ook van alle markten thuis; van SMARTLAP,LEVENSLIED,EVERGREENS,ROCK

na een paar jaar te hebben geproefd in het artiesten wereldje werd het tijd voor iets nieuws...iets anders dan covers zingen..namelijk zijn eerste single.

die werd uitgebracht in 2000 het lied "Kleine dingen"wat uit werd gebracht bij CK PRODUCTIES (Corry Konings) werd een regionale hit,want tot op de dag van vandaag zingt iedereen het liedje mee in de regio en ook ver daar buiten.

Deze eerste single die zijn promotie kreeg bij tal van radio stations en zelfs bij radio 8fm 'rijk en van Brabant'  rond kerstmis dat jaar.

de tweede single was "Zonneschijn aan 't strand van San-José" die hij in eigen beheer uitbracht weer een jaar later.

zo kwam er ook een derde single...die in de regio zeker ook hoge ogen heeft gegooid..in 2003 verscheen "Amor,amor" de lekkere zomerse plaat met een vlot tempo.

deze single werd uit gebracht bij platenmaatschappij H.J.D.M in Deurne.

zo creëerde hij eigen repertoire en natuurlijk meer bekendheid,met in tussen al 3 singles op zijn naam.

het programma Brabantparty werd in het leven geroepen door Conny Huijbregts prod. en ook frank verscheen in het veel bekeken Brabants feest programma.

waardoor veel mensen hem ook weer zagen en leerde kennen.

het werd toen toch echt tijd  voor een eerste album,en dat jaar (2004) werd dat ook een feit.

het album "ZON,ZEE,STRAND" met liedjes geschreven door Henk van Broekhoven, André Kooiman en Frank zelf, werd goed opgepakt en tal van radio stations wilde zijn muziek dan ook met plezier draaien.

(ook verscheen van dit album zijn eerste DVD "ik voel me goed")

zoals u weet zit Frank niet stil en was dan ook al weer bezig met het volgende wat moest gaan uitkomen.

er lag nog iets in de "kast" zoals ze dat zeggen!. Namelijk. een single..gemaakt door collega zanger en producer VINZZENT..deze swingende rock&roll single werd in maart 2005 uitgebracht,getiteld "JE BENT ALLES"

er kwamen goede reacties op de plaat en mensen begonnen spontaan te dansen bij het horen van de eerste tonen.

Ondertussen kreeg Frank leuke optredens waar onder het festival van het levenslied in Tilburg en Waalwijk, mooie evenementen met grote Nederlandse artiesten.

met namen als; CORRY KONINGS,MARIANNE WEBER, JAN SMIT,JANNES,JODY BERNAL,DE HAVENZANGERS,WOLTER KROES,GRAD DAMEN,ROB VAN DAAL en nog veel meer artiesten,heeft Frank al het podium mogen delen of in het voorprogramma gestaan.

het gaat zo lekker door en werken weer naar een nieuw product toe.

het tweede album "MIJN GEVOEL"(2005) geproduceerd door MANFRED JONGENELIS met ook liedjes van hem,André Kooiman en 3 liedjes geschreven door Frank zelf...heeft hij weer een album waar hij trots op kan zijn..veel variatie in muziek keuze;van swing,dance,wals,rock&roll tot foxtrot dus voor ieder wat wils...

WWW.FRANKSMEEKENS.NL