Vinzzent

Vinzzent, wonende in het Noord Brabantse Oosterhout, werd geboren in Winterswijk onder de naam,
Vincent Johannes Rudolf. Als zoon van een Nederlandse moeder en een Indonesische vader, bleek al vroeg zijn passie voor muziek.
 

Door zijn interesse in show en entertainment, maar in ’t bijzonder de muziek, ontwikkelde hij zich al snel tot een veelzijdig artiest, die zich buiten het zingen voornamelijk bezig hield als studiotechnicus en componeren van muziek.
Dat werk achter de schermen leverde hem samenwerkingen op met de top van de Nederlandse muzikanten, songwriters en artiesten zoals Rob de Nijs. Na zich jarenlang te hebben teruggetrokken in de studio wereld is het nu tijd volgens menigeen om met zijn kwaliteiten als zanger naar buiten te treden.

2007

In mei 2007 presenteerde Vinzzent zijn Nederlandstalig debuutalbum "Een Leven Lang Verliefd".
Het album werd uitgereikt op Schiphol, op een steenworp afstand van de VIP-landingsplaats. Een afgesloten deel van de nationale luchthaven waar de groten der aarde, popsterren en onze eigen vorstin het luchtruim kiezen. Het eerste exemplaar van zijn album werd uitgereikt door niemand minder dan Rob de Nijs. Na het live optreden van Vinzzent (met band), bracht Rob niets dan lovende woorden over Vinzzent en citeerde hem als één van de aardigste mensen in het vak.
Met deze lovende woorden en de steun van zijn team is het album voor Vinzzent in ieder geval al geslaagd.


Er worden 3 singles van het album uitgebracht waarvan 'Cecilia' en 'Een Zomer Lang Verliefd' een plaats in de top 100 bereiken.
Ook het schitterende duet met de bekende Belgische zangeres Dana Winner wordt in 2007 uitgebracht door Dana's platenmaatschappij EMI.
Dana kwam in contact met Vinzzent via haar gitarist Marcel Fisser. Het door Vinzzent gecomponeerde liefdesduet “Zoals jij tovert met de tijd” wist haar meteen te overtuigen van zijn talent als componist en zanger.

Het is een bewogen jaar voor Vinzzent want hij wordt maar liefst vier keer uitgenodigd voor TROS Muziekfeest op het plein met als afsluiting van 2007 een optreden met de Sisters of soul Big Black and Beautiful bij Paul de Leeuw in zijn programma Mooi! Weer de Leeuw.

2008

Op 22 en 23 februari 2008 gaf Vinzzent een optreden in een volle Heineken Music Hall tijdens de concerten van Wolter kroes.

Binnenkort komt Vinzzent met zijn nieuwe single 'Door wind en regen'. Een stoer en pakkend nummer. Deze single is een voorproefje op het nieuwe album van Vinzzent, waar nu druk aan wordt gewerkt. 

Kortom een  zanger met passie die de kunst van het entertainen als geen ander snapt
met een uitstraling van een regelrechte superster.


WWW.VINZZENT.NL